AGELASTDRUŠTVO i POLITIKANvoPODCASTREGION

Agelast Podcast 099: Vladan Joler i Filip Milošević (Share fondacija)

Gosti u ovoj epizodi su Vladan Joler i Filip Milošević, predstavnici SHARE fondacije koja se bavi našom privatnošću i našim pravima u digitalnom prostoru.

Od neselektivnog, masovnog biometrijskog nadzora u gradovima, pa sve do privatnosti podataka kroz aplikacije i društvene mreže, ali i zakonskim okvirima i pravima koja ostvarujemo ili koja su nam uskraćena u najširem mogućem obliku digitalnog života.

Kako je postavljena arhitektura nadzora, kakva je njena istorija, kao i brojne druge teme iz ovih oblasti su fokus njihovog delovanja.

Vladan je akademik, profesor, istraživač i umetnik koji se bavi istraživanjem podataka, vizualizacijom podataka, istraživačkim novinarstvom, kritičkim dizajnom, counter-kartografijom i nizom drugih disciplina. Osnivač je SHARE fondacije i član njenog upravnog odbora.

Sa njime je u gostima i Filip Milošević, istraživač i inženjer u SHARE fondaciji u kojoj je od samog njenog osnivanja i koji je zadužen za sve aktuelne projekte, poput „Hiljade kamera”, koji se bavi problemom neselktivnog, masovnog biometrijskog nadzora.

Možda vas zanima i ovo:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button