AGELASTMuzikaPODCASTREGIONVIDEO INTERVJU

Agelast Podcast 104: LP Duo (Andrija Pavlović i Sonja Lončar)

Gosti u novoj epizodi su Andrija Pavlović i Sonja Lončar, poznatiji široj javnosti kao „LP Duo”.

Njihovu zaista ogromnu muzičku karijeru je teško opisati u ovom postu. Od Amerike do Japana, od Evrope do Latinske Amerike, skoro dvadeset godina ovaj duo pleni međunarodnu muzičku scenu. Sonja je svoju karijeru započela prvo u bendovima poput “Neočekivana sila”, potom “Jarboli”, a Andrija je bio poznat i kao član sastava “Prti Bee Gee i Slatki Krek”.

Kao LP Duo, njihova muzika je svojevrsna kombinacija minimalizma, neoklasicizma, ali i savremenih supkulturnih pravaca, od elektronike, trip hopa, pa sve do eksperimentalnih i avangardnih projekata poput kvantne muzike koju razvijaju sa kvantnim fizičarima na Oksfordu, Sonja i Andrija su redak i važan dragulj srpske kulturne scene i svojevrsni ambasadori naše zemlje u svetu. Nalaze se na prvoj liniji fronta novog zvuka i globalnih tendencija, a u ovoj epizodi pročešljali smo teme od rođenja minimalizma, preko avangarde, postmodernizma, neoklasicizma, dekonstrukcije, ali i velikih narativa sa kraja 19. veka, od Vagnera do Satija. I našeg legendarnog SKC-a od 1960-ih, pa sve do njegovog zatvaranja početkom 2000-ih godina.

10. decembra, Andrija Pavlović pod pseudonimom Andy Pavlov (kada je solo), objavljuje svoj novi album obrada pesama nastalih u Jugoslaviji osamdesetih godina prošlog veka, pod nazivom “Mlad i radostan” i to u saradnji sa Lidijom Andonov, članicom grupe „Sixth June”.

Možda vas zanima i ovo:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button