LOBOTOMIJAPLANETAPODCASTREGIONVIDEO INTERVJU

Lobotomija # 017: Katarina Radak ( Psihologija snova)

Ono sto znamo o snovima je vrlo površno i uglavnom snove vezujemo za staromodna tumačenja, sujeverje, sanovnike, vrlo ezoterično, mistično, ponekad okultno sa puno praznoverja.

Moja gošća #KatarinaRadak demantuje te predrasude i kao stručnjak za psihologiju snova otkriva sasvim drugačiji pristup. Snovima pristupa uz pomoć analitičke ili kompleksne psihologije.

Kao okoreli Jungovac, ne gaji baš prevelike simpatije prema ocu psihoanalize ali ne umanjuje ni njegov značaj, precizniji da budem, njegovim prvim koracima i pomaku u pogedu analize snova.

Pre početka ove epizode i sam sam bio podrvrgnut analizi. Pokušao sam da joj prepričam jedan od mojih konfuznih snova. Potpuno sam bio iznenađen kako sam, korak po korak, vođen kroz ceo taj proces vrlo vešto, sam dolazio do odogovora koji su se sve vreme krili zapravo u meni. Naravno u tome mi je pomogla Katarina koja je svemu pristupila sa psihološke strane, analitički. Dobar deo emisije smo pričali o ličnom i kolektivnom nesvesnom ali i o kompleksnosti naše psihe. O animi, senci i animusu!

Možda vas zanima i ovo:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button